петък, 24 февруари 2017 г.

Станишев и Оланд - лика прилика, като две чаши мастика!


Как ще ги стигнем ... французите?
В края на мандата си, техният Президент - социалист има рекордните 4% подкрепа! Припомням, че Оланд спечели изборите преди почти 5 години с 54% от гласовете. Елементарната аритметика подсказва, че за времето на управлението си той е загубил над 90% от неговите собствени гласоподаватели! Рекорд, който дори Станишев не може да оспори. Какво е общото между двамата "социалисти"?
Бие на очи отсъствието и у двамата на управленчески опит. При Станишев той клони към нула, а Оланд има опит като кмет на малък френски град /16 000 жители/ - съизмерим с родното ми Поморие.
Обикновено опозицията тръби, че е много трудно да се играе на избори против действащ президент /министър председател/, с оправданието, че същият разполага с огромен административен ресурс. Примерът с Оланд и Станишев показва до колко успешно може да бъде загубен този ресурс, благодарение на неграмотното им управление.
Влизаме в предизборна кампания... Колко от лидерите на политически формации имат реалната подготовка да застанат начело на Правителството? За Баце не говоря - силно се надявам да даде път на Томислав Дончев... За Корнелия Нинова също съм с резерви, макар, че тя има известен опит като Зам. Министър на икономиката, от където бе освободена със скандал... Валери Симеонов, Каракачанов, Сидеров, Местан ??? Още по-големи са въпросителните при десните проекти...
Не случайно дадох примера с Франция.
По думи на мой другар, който през 90-те премина през мелницата на Чуждестранния легион и в момента отговаря за футболното хулиганство в една от префектурите в Париж, най-големите сблъсъци между ултрасите в парижките училища се случват по време на ...Шампионата на Африка по футбол. Връхна точка в изстъпленията на футболните хулигани от години била срещата между отборите на Сенегал и Мали. Това говори за промяна в структурата на френското общество, в чиито училища отдавна преобладават деца на емигранти от Магреб и Екваториална Африка. Които дори и на 16 години не знаят нищо за Дидро и Волтер.
Това ни чака и нас - просто политическата ни класа - в нейното двуглаво единство е направена по брюкселска щампа - и социалисти, и либерали, и "десни формации". Слагам последните в кавички, защото съм убеден, че към момента у нас няма реална дясна партия!
Бог да пази България от политическия и "елит" !!!
PS. Французите допиват калвадоса, поднесен им от Оланд. В България още усещаме металическия вкус в устата си от  мастиката "СтаниШеф"! Резултатите от "управлението" на двамата "социалисти" е видно...

Няма коментари:

Публикуване на коментар