четвъртък, 5 януари 2017 г.

За почтеността в туристическия бизнес и концесиите на Ангелкова.


От три дни България се тресе от разразилия се скандал по повод опорочената процедура за отдаване на концесия на плажове по крайбрежието на България. По молба на читатели на блога, живеещи в Европа и Америка, представям позицията по въпроса на една от емблематичните личности в българския туризъм - Георги Мицов. От повече от 25 години е в туристическия бизнес, като за това време, в качеството си на Проектен мениджър, е реализирал поредица от Проекти, които са се превърнали в еталон за качество в туризма. Сред тях са  "Грандхотел Поморие",  "Гардения палас", Бългериън роуз гардън" и спортното бижу -стадион "Лазур". Позицията му е емоционална, но емоциите са част от туризма....


За сведение на Баце и другите стожери на почтеноста в Република България!!!

Да подхвана отново Темата за Плажните Концесии!!! 
Ами тежка мъка Другари, ама в България нищо не остава скрито покрито и тъй като току що намерих на улицата една флашка с качен оригинален протокол за избор на Концесионер от Министерство на Туризма, изчетох го и ще ви кажа че съм потресен!!!
Първо - за интереса на гражданите и туристите :
От класацията е изхвърлена фирма, предложила цена за плажните услуги - Чадър и шезлонги - 0 (нула) лева! С мотив че това не било цена! 
Задавам въпроса - Къде остава интереса на туристите и гражданите на България!? След като икономическият модел на компанията, предложила това излиза?
 Нали Вие се биехте в гърдите че ще се борите за това ТУРИСТИТЕ ДА ПЛАЩАТ ПО МАЛКО ИЛИ НИЩО ЗА ЧАДЪРИ И ШЕЗЛОНГИ!!!? 
Или поне Министър Ангелкова ни проглуши ушите за това! 
Какво е това освен жалко лицемерие и опит да осигури принадена стойност на различни групички по интереси за сметка на Държавният интерес, България наистина да стане желана туристическа дестинация! Така, че ако и през 2017 година туристите са недоволни от цените на плажните услуги - вече знаят хората, които са сътворили поредното безумие - Министър Ангелкова и Баце като Министър Председател!
Второ - Е, до момента, дори и в мрачните Виденови и Берови времена не бях виждал официален документ - Протокол, който се внася за разглеждане и утвърждаване в Министерски съвет с грешни числа във формулите!!! Но да оставим тези мили моменти за съда! Защото за мен, като нормален човек, МС и Баце бяха стожер на нормалността и почтеността!!!
Трето - да не говорим за свободните интерпретации на Наредби и Закони в умозаключенията на наетите външни експерти /Защо външни ли, ами сещайте се!/ Друг е въпросът къде бяха експертите от Министерство на Туризма!?
Четвърто - Май е  верен  слуха за предварително запазените номера в Изходящият регистър на Министерство на Туризма! Госпожо Министър, нали се досещате, че ако ДАНС или Прокуратурата започнат да разпитват, Вашите чиновници първи ще Ви качат на куката... примери БОЛ - и в здравеопазването и при Трайчо и при Дянков!? Така, че дали си струваше упражнението със запазените номера в регистъра...!?
Да не говорим, че някой може да бръкне в Търговския регистър и да провери кой кой е в спечелилата фирма.
Сега вече,  както гражданин, съм убеден - слуховете, че "Мачът е бил предварително свирен" в интерес на една групичка, кандидатствала, а виждам и успешно спечелила 9 плажа са повече от верни. :)
Ако  не вярвате  - почакайте малко и ще видите....

Ех, Министър Ангелкова, а НИЕ, нормалните хора в туризма, наистина бяхме започнали да Ви вярваме....
 Жалко!!!

4 коментара:

  1. Ех, Министър Ангелкова, а НИЕ, нормалните хора в туризма, наистина бяхме започнали да Ви вярваме....
    Жалко!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Аз, никога не съм вярвал на ГЕРБ! Не, че другите са по-по, но поне не ни проглушават ушите, май!?

    ОтговорИзтриване
  3. А още преразпределят....та остана ли нещо за преразпределяне бреее,но за срамота не говорим тука...нали?

    ОтговорИзтриване
  4. На една среща в к-с Златни пясъци поставих въпросът за концесиите и за ревизиите пред Министър Ангелкова, които трябва да се направят за да се види как се изпълняват договорите по концесиите. Тогава отговорът беше , всички си изпъкняват договорите и няма основания за прекратяването им. В действителност консецията на плажа на Златни пясъци има много голяма нужда от контрол и проверки от страна на държавата, но според минисетрството, всичко е наред. Така разбрахме , че до 2018г всичко си остава по старо му .От този момент си направих извод , че всичко е "прах в очите" и повече няма да участвам в срещи с министър Ангелкова. Няма никакво желание за промяна . Сега разбирам ,ч е работите са много по сериозни.

    ОтговорИзтриване