понеделник, 23 февруари 2015 г.

Писмо до Приятеля ми Иван Алексиев - Кмет на Община Поморие

                              Писмо до Приятеля ми Иван Алексиев - Кмет на Община Поморие
                              Уважаеми господин Алексиев,
                              Иване,
                Позволявам си да се обръщам към теб така, предвид на доброто ни познанство, което в годината на изборите, след които стана кмет беше и добро партньорство. Сам знаеш какво и как направих за това, ТИ да спечелиш изборите. Това може да се потвъди и от много от общите ни познати. Включително и от уважаваната от мен д-р Галя Милева. И съм може би единствения, който не е поискал нещо след това.  Правил съм го по лично убеждение, че ти си ЧОВЕКА, който ще направи града ни по-хубаво място за живеене. Не исках да си говорим през социалните мрежи, но явно няма друг начин за комуникация с теб. Това писмо изпратих на официалния ти мейл точно преди месец. Изчаках общо приетия в бизнеса срок за мълчалив отказ. Отговор няма, както няма и промяна в работата в хода на проект "Воден цикъл".
Както не веднъж съм ти казвал – трябва да имаш около себе си човек  - КОРЕКТИВ.
Позволявам си да повдигна един от многото проблеми в хода на проекта:
Обърни  внимание как е фрезована настилката /как се сваля настилката/ преди изкопните работи. В 99 % от случаите това става без фрезата да се съпровожда от товарен автомобил, който да събира раздробения асфалт. Той остава на място, като от това произтичат:
1. За фирмата подизпълнител:
1.1. Икономия на машиносмени, които са калкулирани в проекта и се взимат пари за това /които може би се делят с някого/;
1.2. По-малко техника;
1.3. Икономия от Фонд работна заплата и осигуровки, които също са калкулирани в офертата;
2. За гражданитена Поморие:
2.1. Завишаване на праховите частици във въздуха в десетки пъти - видно е по праха на колите ни - което в средносрочен план ще доведе до повишаване заболеваемостта от белодробни заболяния, особено сред децата.
2.2. Ежедневното гражданите  шофират по улици с кратери - за справка улица Панайот Волов;
2.3. Два пъти по-чести ремонти на ходова част на колите. Аз самия вече съм с 460 лв потърпевш;
2.4.Почти ежедневно посещение на автомивка, което също е пари. Дори и ако измиеш сам колата си;
3. За екологията:
3.1. Смесването на фрезования асфалт с почвата по време на изкопните работи води до обратното му закопаване в земята след това. Както знаем в асфалта има битум, който е нефтопродукт. Интересна ще ми е позицията на Брюксел, ако разбере, че по време на Проект, финансиран от него трайно се замърсява околната среда;
4. За проекта:
4.1. Извозването и събирането на фрезования асфалт в депа ще способства за влагането му /както това се случва в Европа/ при производството на новия асфалт, което ще снижи себестойността на асфалтирането в завършващата фаза на Проекта;
В последно време дори не използват фреза а директно къртят асфалта с багера и всичко заминава към депата. Откъдето след това всичко се закопава в земята или в най-добрия случай остава на депо и трови подпочвените води. Включително и на брега на Поморийското езеро.
Искам да изкажа личната си човешка благодарност към Министър Василева! В деня на нейното посещение се фрезова улицата, на която живея и естествено беше извозен фрезования асфалт. Което повдига въпроси около превантивния и последващ контрол от страна на Общината в хода на проекта. Наблюдавайки хода на дейностите по Проекта и виждайки тоталното безхаберие по въпроси, отнасящи се до елементарни форми на контрол съм УМЕРЕН ПЕСИМИСТ, че проекта ще бъде завършен качествено и в срок.
На фона на очертаващия се слаб туристически сезон това ще е едно от нещата, което може да ти изиграе лоша шега.Казвам  го без грам ирония! Основния ти проблем в момента са двама от заместниците ти! Не визирам Янчо.
Както винаги съм ти казвал, Иване - Трябва да има кой да ти казва лошите неща! За добрите - винаги ще има опашка от желаещи пред кабинета ти! Ежедневно изисквай, служители ефективно да контролират хода на проекта. Поне веднъж в седмицата ти лично на терен контролирай! Ако се налага – ефектно смени някой от подизпълнителите, като вдигнеш шум в медиите! Ако можеш – смени си заместника по строителството! Защото неговото безхаберие бие по теб!
Излез от кабинета си и слез сред хората !
Все още не е късно!

                                                                С най-добри чувства : Желязко Атанасов

Няма коментари:

Публикуване на коментар